S03E24: Op bezoek bij KLM de-icing met shiftleader Martijn Oosterom!
PilotenpraatDecember 12, 2023x
24
01:00:3983.31 MB

S03E24: Op bezoek bij KLM de-icing met shiftleader Martijn Oosterom!

De winter heeft inmiddels haar intrede gedaan, de eerste sneeuw is alweer gevallen en op Schiphol zijn de eerste vliegtuigen alweer vrij gemaakt van sneeuw en ijs! Het proces dat daarbij hoort heet de-icing. De mannen van pilotenpraat vonden het dan ook hoog tijd om een bezoekje aan de afdeling KLM de-icing te brengen om het fijne daarvan te weten te komen!

Namens KLM de-icing werden wij verwelkomt door Martijn Oosterom, shiftleader bij KLM de-icing. Eerst een vette rondleiding en natuurlijk ook even in een de-icing machine kunnen zitten om een klein beetje proeven hoe dat nou is!

Hierna hebben we Martijn onderworpen aan een spervuur over wat de-icing nou precies is. Wat houdt het proces allemaal in? Wie doet wat? Wat voor materiaal wordt gebruikt? Kan je zomaar bij de-icing aan het werk gaan en ga zo maar door!

Wij vinden dit weer een hele vette aflevering, tussen alle bezigheid op Schiphol lekker podcasten, nieuwe mensen leren kennen en de luchtvaart bij jullie 'in de huiskamer brengen'!

Rest ons nog te zeggen geniet weer van een uurtje van je favo podcast ... want je hoort het in Pilotenpraat!


Shownotes KNMI:

https://www.jdknowledge.nl/product/luchtvaart-meteorologie/

House of Pilots:

https://houseofpilots.eu/

EPST:

https://epst.nl/nl/