S03E21: Familie de Wit, piloten met een missie!
PilotenpraatOctober 19, 2023x
21
01:00:4783.49 MB

S03E21: Familie de Wit, piloten met een missie!

We zijn er weer met een hele gave podcast en een super interessante gastspreker, namelijk Joost de Wit! Joost is samen met zijn vrouw Ruth in voorbereiding om te worden uitgezonden als piloten voor Mission Aviation Fellowship (MAF).

Na een carrière van bijna 20 jaar als verkeersvliegers bij KLM hebben Joost & Ruth besloten het roer compleet om te gooien en voor MAF in Kenia te gaan vliegen. MAF brengt medische hulp, humanitaire hulp, ontwikkelingshulp en ondersteunt zending door middel van luchtvaart. Een super goed en mooi doel!

Het is niet zomaar van baan wisselen, in een andere kist stappen en wegvliegen maar er zit een super lang, leerzaam en intensief traject aan vast! Opnieuw leren vliegen op een Single-Engine, hierna een maatje groter een turboprop, Instructor-Rating halen. Op training in het buitenland om te leren bush-vliegen om zo optimaal voorbereid te zijn op hun komende tijd in Kenia.

Joost vertelt ons het mooie verhaal van de familie de Wit en alle ins & outs over de training, waar zij nu zijn in hun training en wanneer hun aanstaand vertrek is! Dus gauw luisteren, want je hoort het in ... Pilotenpraat!


Meer weten over het avontuur van familie de Wit:

https://www.mafdewit.nl/